2012. március 19., hétfő

Vegyszermentes háztartás (én ezt használom)

Folyékony szappan 
Univerzális tisztítószer. Kiváló kézmosó, előnyös korpás fejbőr ápolására. Az extrém száraz, túlérzékeny bőrű egyének ideális bőrtisztítója lehet. Mosásra, tisztításra is kiválóan alkalmas, folttisztító tulajdonsággal is bírhat. Univerzális tisztítószer. Naponta többször is alkalmazható.
Sampon
Természetes, növényi hatóanyagainak köszönhetően: gyorsíthatja a haj növekedését, rendezheti a faggyúmirigyek működését, táplálja a fejbőrt, nyirok- és vérkeringés-serkentő, élénkíti a bőr anyagcseréjét, segíti a bőrlégzést, elősegítheti a sejtek megújulását. Használatától dúsul a haj, volumene növekedik, javul a formázhatósága, a haj fénye visszaáll. Helyreállíthatja a túlzott zsírosodást, megszüntetheti a korpásodást, csillapítja a bőrviszketést, frissíti, életre kelti a fejbőrt. Minden hajtípusra ajánlott.
Hajbalzsam
Festett, száraz, nehezen fésülhető, töredező, kinyílt végű, gubancolódó, fénytelen haj esetében nélkülözhetetlen. A szőlőmagkivonatot, csalánt, zsályát, jojobát tartalmazó készítmény a haj kettévált végét „bevarrják”, erősíthetik a haj szerkezetét, kívül-belül intenzíven táplálják a hajrostokat, simává varázsolják a hajszálak felületét. Az ilang-ilang illóolaj „harmonizáló”, a grépfrútillóolaj fiatalító hatása különleges élménnyé teszi a hajápolást. Rendszeres használata a hajat könnyen fésülhetővé, rugalmassá, fényessé, egészségessé teheti.
Testápoló
A Mirtill testápoló balzsam naponta többször alkalmazható készítmény minden bőrtípusra. Összetételénél fogva (mentolt tartalmaz) kellemes, hûsítõ érzést nyújt.Számos különleges hatóanyaga biztosítja a bőr funkcióinak aktivizálását, és mivel a bőrünk a legkiterjedtebb szervünk, így rajta keresztül jótékonyan befolyásolhatjuk a szervezetünk egészét. Kimondottan javasolt rándulások, sérülések kiegészítő kezelésére.
Ökoline Gyorsan felszívódó, Q10 koenzimet tartalmazó testápoló, amely finoman hidratálja a normál, vízhiányos és száraz bőrt. Használata – kellemes illatával – nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott. Használata normál, vízhiányos és száraz bőrre javasolt.
Arcápoló
Különleges összetételû, gyorsan felszívódó fiatalító krém, amely Q10 koenzimet, valamint több mint negyvenféle gyógynövény kivonatát tartalmazó, minden bőrtípusra használható arc- és dekoltázskrém. Intenzíven táplálja és hidratálja az arc és a dekoltázs bőrét. Használata érezhetően rugalmasabb, simább, feszesebb, fiatalosabb bőrt eredményez. Szabadgyökmegkötő hatása gátolhatja a sejtek idő előtti öregedését és erősítheti a bőr védelmét. Hatóanyagok: Q10, 40-féle gyógynövénykivonat.
Fogkrém
A fogkrém különleges összetétele, természetes hatóanyagai, természetes édesítő, konzerváló, habosító, színező anyagai rendszeres használat esetén biztosítják a fogak és a fogíny tökéletes ápolását. Antibakteriális hatású természetes hatóanyagok: borsmenta-, ánizs-, fahéj-, szegfűszeg-, zsálya-, petrezselyemolaj. A termék fluormentes! Kétévesnél fiatalabb gyermekek is használhatják.
Kéz és körömápoló
Kamilla-, körömvirág- és Aloe vera tartalmánál fogva segíthet a száraz bőr és köröm puhává tételében, valamint megvédheti a kezeket a kiszáradástól. Napi használatra javasolt termék.
Mosószer
Általános mosószer fehér és színes ruháknak külön-külön gél formájában, amely kézi és gépi mosáshoz egyaránt alkalmas. Előnye: színkímélő tulajdonság, magas aktívanyag-koncentráció, közvetlenül önthető a foltokra, kiváló zsír- és folteltávolító hatású, gyorsan oldódik, foszfátmentes, környezetkímélő, gazdaságos mosószer.
Illatosító
3 féle illatváltozatban. A hosszan tartó frissesség érdekében a karos szórófej segítségével permetezzük a helyiség falára, csempére, piszoárra, mosdókagylóba.
Mosogatószer
Kézi mosogatáshoz a grapefruit erejével.
Öblítő
Textilöblítő-koncentrátum, összetételének köszönhetően a ruhákat puhává, bársonyossá varázsolja, hosszan tartó friss illatot biztosít. Kézi és gépi mosáshoz egyaránt alkalmas.
Tisztítószer
A Clean az SCD Probiotikus Technológia által természetes fermentációval kifejlesztett folyékony probiotikus tisztítószer-koncentrátum, narancsillóolajjal. Eltávolítja a zsírt és a különféle szennyeződéseket a legtöbb felületről. Tisztít és fényesít. Bőr- és környezetbarát termék. A vízelvezető hálózatban csökkenti a lerakódásokat és a kellemetlen szagokat. A narancsillóolaj oldó ereje egyesül az élő, jótékony hatású mikroorganizmusok tisztítóerejével. Biológiailag teljesen lebomló összetevőkbõl áll.
Lefolyótisztító
A Purus jótékony hatású, válogatott, élõ SCD mikroorganizmusok természetes erejét hasznosítja. Ezek a hasznos mikroorganizmusok tudományos bizonyítékokkal alátámasztva, külön-külön már régóta állandó segítői életünk különféle területeinek. A Purus termékben lévő hatékony mikroorganizmusok együtt, közösséget alkotva még intenzívebben fejtik ki előnyös tulajdonságaikat, éppen ezért sikeresen alkalmazhatók az ipar, a háztartások és akörnyezetvédelem különféle területein.
A Purus hatásai: Szerves anyagok környezetbarát lebontása. Kellemetlen szagok, gázok visszaszorítása (szennyvíztelepeken, csatornahálózatban, hulladéklerakónál,  istállókban, dohányzó helyeken). Patogén és rothasztó mikrobák elnyomása, lerakódások, algásodás csökkentése szennyvíztisztításnál, szennyvíziszap mennyiségének csökkentése és minőségének javítása, toxikus anyagok lebontása, nehézfémtartalom ártalmatlanítása, hulladék tömörödésének elősegítése, hulladéklerakók elfolyásainak detoxikálása. talajvíz védelme.

Lágy mágnes golyó
Mosógépek és mosogatógépek vízkő-mentesítésére, mosószer felhasználás csökkentésére. A lágy-mágnesgolyó alkalmazása rendkívül egyszerű, ugyanis a golyót csak be kell tenni a mosó- vagy mosogatógépbe és a ruhával, illetve az edényekkel együtt mosni. Újra feldolgozható polietilénből készül. Nem kelt zajt a mosógépben, kíméli a mosott ruhát. A lágy-mágnesgolyó tulajdonságai: – megakadályozza a vízkő-lerakódások kialakulását, – mérsékli a felhasznált mosó- és vízlágyító szerek mennyiségét, – védi a környezetet, – használata egyszerű, élettartama korlátlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése