2012. június 7., csütörtök

Környezetvédelem spórolással

Napjainkban egyre több szó esik arról, hogy a levegőnk és a vizeink nagyon szennyezettek, mert "civilizálódó" magatartásunkkal megmérgezzük azokat. Mivel szennyezünk? Kipufogógáz, gázkazánok égéstermékei, mosószereink csak pár dolog a sok közül. Hogyan tudjuk ezeket csökkenteni? Az egyik megoldás az, hogy kevesebbet autózunk, kevesebbet fűtünk, kevesebbet mosunk. Persze ez is kivitelezhető, de vannak ennél kényelmesebb megoldások is. 
Az egyik fajta megoldás a különböző mágneses szerkezetek használata, amelyek az üzemanyagokkal (legyen az folyékony vagy légnemű) működő szerkezetekben tökéletesebb égést eredményeznek, így kevesebb a káros égéstermék kibocsájtásuk. Mellékhatások? Megnövekedett teljesítmény vagy üzemanyag spórolás azonos teljesítményszinten. Mosásnál elhagyhatók a kémiai vízlágyítók, valamint fele adag mosószert kell használni. Megvédjük a környezetet és kevesebb pénzt költünk azonos vagy jobb teljesítmény elérésével. Ne feledjük el azt sem azért, hogy rövidebb távokra mehetünk gyalog vagy biciklivel; legfeljebb 24 Celsius fok a lakásban bőven elég, talán még sok is, ha elmegyünk otthonról hosszabb időre ne felejtsük el lehúzni a gázkazánt kisebb hőmérsékletre, éjszaka pedig ha nincs túl meleg alvás közben pihentetőbb az alvás is (18 fok elég), ami pedig a mosást illeti, besegít a környezetünk kímélésébe az is ha megfelelő mosószert használunk. Kérdésekkel és részletekért kérem a pepino78@yahoo.com címre írni.

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ez téyleg jó ötlet! Én is gyűjtöttem pár megoldást, amik hasonlóan apró, de nagyon hasznos, környezetbarát megoldások. (az előbbiben rossz volt a link)
    http://kornyezetvedelem.wix.com/tudatos#!fooldal/mainPage

    VálaszTörlés