2013. április 16., kedd

A vízről és a benne levő anyagokról

  • A konyhasón (NaCl) kívül kevés az a vegyület, amelyet szervetlen formában tud felhasználni a szervezet!
  • Az ivóvízben levő szervetlen ásványok a közhiedelemmel ellentétben nem szívódnak fel!
  • E szervetlen sók a kőképződésben játszanak szerepet.
  • „Testünk ásványi anyag szükségletét leginkább az ételek biztosítják, nem az ivóvíz.” American Medical Journal (Amerikai Orvosi Folyóirat)
  • A vízben oldott ásványok a bélfalakról bejutnak a nyirokrendszerbe, onnan a vérbe és az ereken keresztül eljut a szervezet minden részébe. Ez okozza betegségeink nagy részét.
  • Pasteur azt találta kutatásai során, hogy a betegségek kb. 90 százalékának az oka a víz, amit megiszunk.
  • A rendezetlen víz hatékony rákkeltő lehet, ahogy a rákos szövetek víztartalma is kevéssé rendezett.
  • Az ásványi anyagokat és a szervezet számára nélkülözhetetlen vitálanyagokat, csak a növények képesek, ún. biotranszformáció révén az emberi szervezet számára hasznosulhatóvá tenni!
  • „A szervetlen ásványi anyagok leginkább az agy (75%-a víz) vékony ütőereit és véredényeit támadják. Az ütőerek rugalmatlanná válása, az erek elmeszesedése attól a naptól kezdődik, amikor a vízből először kerülnek a szrevetlen vegyi és ásványi anyagok a testünkbe.” (Dr. allen E. Banik: The Choice is Clear (A választás világos) )
  • „Hadd jelentsem ki ismét nyomatékosan, hog véleményem szerint az ízületi gyulladás, illetve a köszvény okozója a kemény víz, amely mindenféle szervetlen ásványi anyagot tartalmaz, valamint a kiegyensúlyozatlan étkezés, melyek következtében savas kristályok rakódnak le a mozgatható ízületekben, továbbá a testmozgás hiánya.” (Dr. John Yiamoyuannis: Fluoride The Aging Factor (Az öregítő tényező) )
  • A tiszta és rendezett víz klasztereket alkot. Az ilyen víz egyetlen köbcentiméterében több adat tárolódhat, mint a valaha is épített legnagyobb számítógépben!!!
  • A klór erős oxidáló hatású, roncsoló méreg. Kis koncentrációban is csökkenti a bőr és a légzőszervi allergiás tünetek kialakulásáért. Más vegyszerekkel reakcióba lépve újabb az egészségre ártalmas vegyületeket hozhat létre. A víz forralásával 3-4x több rákkeltő anyag szabadul fel!!!
  • Milyen mértékben adagolják a vízhez a fertőtlenítő anyagot? - „Olyan mértékben, hogy az elfogyasztott víz ne okozzon közegészségügyi problémát … Jelenleg a mérhető maradék klórtartalom 0,2 mg/l, ez megfelel az egészségügyi hatóság ajánlásának. Ettől az értéktől akkor térünk el, ha a szolgáltatott víz minőségét valamilyen káros behatás éri ( például árvíz, csőtörés, stb. ) ...”
  • Robert Morris az ivóvízben levő klór emberi szervezetre gyakorolt hatásának vizsgálatakor szoros összefüggést állapított meg a klóros vízfogyasztás és a belső szervek rákos megbetegedései között. Akik 40 évig klóros vizet fogyasztottak, 70%-kal nagyobb eséllyel betegszenek meg rákban, mint azok akik klórmentes vizet fogyasztottak. Dohányzás esetén is ugyanilyen százalékos az esélyarány a dohányzó és nemdohányzó ember rákos megbetegedésére. (Egy pohár klóros víz = egy cigaretta?)
  • Budapesten évente 20 tonna gyógyszer kerül a Dunába. A jelenleg működő szennyvíztelepi technológiák egyike sem alkalmas a kis koncentrációjú gyógyszermaradványok kiszűrése. (ELTE kutatói, Záray Gyula professzor vezetésével)
  • Ha az anya klóros vizet ivott, abban fürdött, kétszeresére növeli annak a valószínűségét, hogy a gyermek szívbetegen, súlyos agyi károsodással vagy farkastorokkal jön a világra … (A Birminghami Egyetem kutatásai, 400 ezer kisgyerek adatainak ellemzése alapján)
  • Az óceánokat évente 2,6 millió tonna nitráttal, 2,5 millió tonna cinkkel és 370 ezer tonna ólommal szennyezzük. A folyókba és a tavakba 300 milliárd liter szennyvíz kerül. A mezőgazdaságban évente 80 millió tonna műtrágyát használnak. Évente több mint 120 millió tonna mosószert, kozmetikumot használunk fel.
  • A MTA Növényvédelmi Kutatóintézete szerint a vezetékes ivóvíz 53%-a tartalmaz növényvédőszer származékot. (Atrazin: Az állatokban bizonyítottan rákkeltő, hormonális szabályozást befolyásoló tulajdonságai is ismertek. Az EU már betiltotta, de Magyarországon még több évig használhatják. A DDT-nél lényegesen veszélyesebb. Diazion: Magzatkárosító hatását több állatfajban kimutatták. Acetoklór: Az USA Környezetvédelmi Hivatala (EPA) szerint feltételezhetően emberi rákkeltő és fejlődési rendellenességekkel is összefüggésbe hozható.)
  • A MTA Növényvédelmi Kutatóintézetének Ökotoxikológiai Kutatócsoportja 2001-ben 121 élő- és ivóvíz minta 57,9%-ában talált növényvédőszer maradékot, köztük a leggyakrabban atrazint (mely évtizedek alatt sem bomlik le), sokszor az ivóvíz határérték több ezerszeresében.
  • Férfi és női hormonokat fedeztek fel a Dunában, illetve a bele folyó szennyvizekben. A felfedezések azért történhettek meg, mert az analitikai eljárások a korábbinál jóval érzékenyebbé váltak …
  • Körülbelül 400 peszticid hatóanyag van engedélyezve Magyarországon, ezekből 80 azonnal be kellene tiltani, 110-nek különböző mutagén hatása van, 60 teratogén hatású, 40 karcinogén, 70 ösztrogén-agonista, 40-nek immun-moduláris hatása van és 30%-uk mérgező az emlősökre nézve.
  • A gyógyszerszármazékok természetbe kerülése más országokban már 15 éve napirenden van. „Magyarországon új a téma, mivel hazánkban csak mostanában beszerzett műszerekkel tudják kimutatni a vizekben eglszen kis koncentrációban előforduló gyógyszermaradvánokat.” (Varga Margit, az ELTE Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének docense)
  • Az antibiotikumok maradványai szuperbacilusokat hoznak létre. A hormonkészítmények – a fogamzásgátlók lebomlásából származó női nemi hormonok – hatására csökken a férfiak spermiumszáma, nő a szexuális abnormalitás, megzavarja a táplálkozási láncot, degenerációkat és mutációkat okoz.
  • A PET palackok 90%-a antimon-trioxid katalizátor felhasználásával készül. A pillepalackokból antimon oldódik ki a benne tárolt vízbe. A kioldódó antimon az arzénhoz hasonló toxicitással bíró kémiai elem. Kioldódását környezeti hatások (meleg, napsütés) és a tárolt folyadék savtartalma, pld. citromsavtartalmú gyümölcslevek is elősegítik. A műanyag palackból a meleg, a napsütés hatására különféle anyagok oldódhatnak ki. Ha felmelegszik, háromszor-négyszer nagyobb mennyiségű vegyi anyag oldódik a vízbe! A Koppenhágai Egyetemen 42 gyümölcslé (pld. földieper, fekete ribizli, málna, meggy) antimon tartalmát mérték meg. Volt olyan minta is amelyben 17-szer magasabb antimon koncentrációt találtak.
  • A pozitív ionok károsak a szervezetre, a negatívak gyógyítják azt. A mérges gázok, a füst, az elektromos készülékek elektroszmogja pozitív ionokat termel, gyengítve egészségünket. A növények, a „tiszta” eső negatív ionokkal töltik fel a levegőt és ezzel erősítik testünket. A negatív ionokkal dúsult levegőben kevesebb a por, a vírus, a baktérium és a penészgomba, nyugtatja az idegeket és az érzelmeket. Hasonlóan hatnak szervezetünkre az ionizált, lúgos vízben levő elektronok is. Segítenek lekötni a nehézfémeket, vírusokat, baktériumokat, penészgombákat, valamint semlegesítik az ártalmas rothadási folyamatokat. Az ionizált lúgos víz hidratáló képessége hatszor nagyobb, mint a csapvízé. Lassabban halad át a szervezeten és a sejtfalakon, ezáltal alaposabban képes megtisztítani azokat a szabadgyököktől és a nem kívánatos anyagoktól. Hidratálja a bőrünket, csökkenti annak öregedését. Könnyebben zajlanak az anyagcsere folyamatok. Egy pohár szénsavas üdítő a csapvíznél ötvenezerszer, a 8 pH értékű ionizált lúgos víznél pedig 4 milliószor savasabb!

Töltsünk tiszta vizet a poharakba, tiszta gondolatokat a fejekbe és tiszta érzéseket a szívekbe!

Kapcsolódó:
Töltsünk tiszta vizet a pohárba
Részletesen a vízről és annak szerepéről(Más mennyiért adja?)
Környezettudatos gondolkodás: palackozott víz vagy víztisztító?
Tiszta víz videók

Kapcsolat:
Csiszer Lóránt (pepino78@gmail.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése