2015. február 6., péntek

Allergia


Közeli és távoli ismerőseim körében (és sajnos nem csak ott) sokan panaszkodnak allergiára. Porallergia, tojás allergia, glutén intolerancia, lisztallergia … folytassam? Igaz, van még a pollenallergia és ezen belül a parlagfű allergia …
Mi a megoldás a legtöbb esetben ezekre a helyzetekre? Elkerüljük, diétázunk … és kiírtjuk. Vajon helyes ez az irány amerre haladunk?
Mi van akkor ha nem a békakuruttyolás miatt van pocsolya, hanem fordítva, ha az allergia jelzés a szervezettől, hogy az immunrendszerünk a padlón van? Ha eltüntetem a békákat, megszűnnek a pocsolyák? Ha kiírtjuk a parlagfüvet, akkor megszűnnek az immunrendszer problémáink?
Azt tudjuk, hogy a parlagfű pollenje csak városi környezetben okoz allergiát, azaz kipufogó gázzal szennyezett környezetben? Ez azért történik, mert a pollent körbevevő védőpajzsot a gáz lebontja és így már az irritálja a nyálkahártyát.
Visszatérve az allergiához és annak okaihoz … mint mondtam az immunrendszer gyengeségének a jele az allergia … de mitől gyenge az immunrendszer? Vegyük kézbe a háztartásunkban található takarító-, tisztító-, mosó-, mosogató- és kozmetikai szereket, az ételt amit megeszünk, az italt amit megiszunk, a gyógyszert (vagy inkább vegyszer) amit beveszünk, és nézzük meg mit tartalmaznak: SLS, SLES, parabén, fragrance, illatanyagok, színezékek, tartósítószerek, arzén, nehézfémek, fluorszármazékok, kőolaj származékok, klór … és az ördög tudja micsodát még. Ezek az anyagok mind a testünkre, a testünkbe kerülnek. Az vagy amit magadra teszel, amit megeszel és amit megiszol. Csodálkozol, hogy ilyen az egészségi állapotod? Gondolom azon, hogyan lehet még mindig ennyire jó annak ellenére ami a testedre, testedbe kerül.
Pedig van megoldás és legtöbbször olcsóbb mint az a szar amit most fogyasztasz, használsz.
A víz amit megiszol: ásványokkal tele, amelyek egyébre nem „jók” mint arra, hogy lerakodjanak és köveket képezzenek a szervezetedben: vesekő, epekő, lerakodások az ízületekben. A szervezetnek szükséges ásványi anyagokat az étellel vesszük magunkhoz.
A víz amit megeszel: klórral és a klór által megölt élővilág maradványaival tele, főzéssel eléggé rákkeltővé téve.
Az étel amit megeszel: tartósító szerekkel, színezékekkel tele. Mondják, hogy a legtöbb színezék ártalmatlan az emberi szervezetre … azt tudtad, hogy a szervezetben levő nyomelemekkel sókat alkotnak? Azok pedig már nem ártalmatlanok.
A takarító-, tisztító-, mosogató- és mosószerek amelyeket használsz: az egészséget súlyosan károsító szereket tartalmaznak és azokat te mind beszívod, megeszed és magadra veszed.
A kozmetikumok amiket használsz: ha SLS vagy SLES-t tartalmaznak az vajon jó vagy nem jó? Hát kezdjük azzal, hogy mire használod és miben találhatóak, mert ha szappanban vagy tusfürdőben található, akkor elfogadható a jelenléte, mert ez egy felületaktív anyag, amelynek kiváló tisztítási képességei vannak ezért a rövid ideig a bőrrel érintkező kozmetikumokban elfogadható … de mit keres az arc-, kéz- és egyéb felszívódó krémekben?
Még mindig kozmetikum: mesterséges illatanyagok, fragrance, alumínium származékok, parabén és kőolaj származékok … mit keresnek ezek az anyagok a testünkre fújt vagy kent kozmetikumokban. Az alumínium származékok például eltömítik a pórusokat, így megakadályozzák az izzadást … azért használják a „sziszegő szappanokban” (alias spray), na már most, az izzadás az egyik legfontosabb módja a test méregtelenítésének … mi is lesz akkor ha ezt a méreganyagokkal teli folyadékot visszatartjuk? Büdös vagy? Mosdjál gyakran, örvendj a méregtelenítésnek és egyél, igyál, kenj magadra kevesebb szemetet. Amúgy az alumínium származékok a bőr alatt felgyűlve csomókat alkotnak … (itt megjegyzem, hogy a kereskedelemben kapható timsó tartalmú „natúr” dezodorok sem használhatóak túl gyakran, a timsó nem eldugja a pórusokat, hanem összehúzza, gátolva az izzadást … legalább nem képez csomókat a hónaljban (vagy lehet igen? :) ) )
… tovább is kozmetikum: fluor, az idegméreg a fogpasztában. Ne higgy nekem, nézz utána bárhol, hogy már hivatalosan elismerik, hogy nem fejti ki a fogzománcra a kívánt hatást (sőt a fordítottját) és azt is, hogy idegeid lemérgezésére kiváló. Miért is lennél okos? … a buta embert könnyebb irányítani.
A vegyszer amit beveszel gyógyszer néven: kevés kivétellel, mind kőolajszármazékból készül … miért is dobnák ki a kőolaj finomításából visszamaradó anyagokat? Inkább gyógyszer névem megetetik veled.
… maradjunk a gyógyszernél: antibiotikum. Magyarra fordítva életellenes (szer). Minél szélesebb spektrumú, annál tökéletesebben kiírt mindent a szervezetedben. NEM CSAK A KÁROS ÉLETFORMÁKAT … MINDENT! Azt is aminek védekeznie kellene a következő támadásnál. Tönkre teszi a bélflórádat! Neked meg nyakra-főre felírják, aztán csodálkozol, hogy milyen gyakran visszaesel és lassan egy kisebb atombombával sem tudod ki irtani a vírusokat, mert már cukorként habzsolod te is, meg a vírusok is az antibiotikumot, annyi különbséggel, hogy nekik már rég nem árt. Talán, ha nem szednéd nyakra-főre az antibiotikumot, hogy ellenállóvá váljanak a vírusok és visszapótolnád a hasznos bélflórát egy-egy kúra után, akkor más lenne. (Megjegyezném: Az elmúlt 3 évben semmi antibiotikumot nem szedtem, legkevesebb 3 alkalommal életbevágóan fontos lett volna szednem az orvos szerint, mert különben … mindegy, itt vagyok. Kockázatos játékot folytatok, mondhatod ...de a 2 éves fiam sem szedett még antibiotikumot, pedig ajánlották. Természetesen szedtünk másat, ami nem öl, hanem erősít.)
… még mindig gyógyszerek: vitaminok. A túlzott vitaminbevitel káros. A C-vitamin vesekövet okoz. … lehet, az a mű amit a vegyszerboltban árulnak. És fel sem szívódik, mert test- és szervezetidegen anyag. A legjobb szintetikus vitaminnak a legjobb esetben is csak 5%-a szívódik fel és tele van késleltető anyagokkal, kötőanyagokkal és egyéb mű vegyületekkel.
100 szónak (ami majdnem 850) is egy a vége: az allergiád vagy a körülötted lévők allergiája nem egyik napról a másikra lesz, keményen meg kell dolgozni érte. Ne panaszkodj! Változtass életmódot. Egész nap csak siránkozol … de mit változtattál az életmódodban? Cseréltél le egyáltalán valamit vagy még mindig ugyanaz a szemét van a polcon a konyhában, a fürdőben és egyéb helyeken?
Van alternatíva: fluormentes fogkrém, természetes immunerősítő az antibiotikum helyett, természetes vitaminok (mellékesen megjegyzem, hogy az allergia gyógyítására nagyadagban szedett C vitamint használhatunk az életmód változtatás mellett), környezetbarát és kímélő tisztító-, mosogató- és mosószerek, mágneses vízlágyítók (hogy ne rakj szemetet a mosógépbe) … csak körbe kell nézni.
… és kapható nagyon hatékony vízszűrő berendezés is nagyon elfogadható áron … de ha neked a vendégszoba szekrénysorának vagy a tévédnek a lecserélése fontosabb, akkor nincs akin segíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése