2012. március 27., kedd

Vegyszermentes gazdálkodás (én ezt használom)

Agro
AZ AGRO EGY SPECIÁLIS TERMÉSNÖVELŐ KÉSZÍTMÉNY, AMELY JAVÍTJA A TALAJ MINŐSÉGÉT, NÖVELI A TALAJÉLET AKTIVITÁSÁT ÉS TÁMOGATJA A HUMUSZKÉPZŐDÉST. MINDEN KULTÚRNÖVÉNYHEZ ALKALMAZHATÓ.
Az Agro hatása:
A talajok biológiai, kémiai és fizikai állapotának javítása.
Talajok mikroflórájának helyreállítása, talajvitalitás, biológiai aktivitás fokozása.
Talajszerkezet javulása, kedvezőbb vízgazdálkodás, kevesebb talajmunka.
Tápanyagok megőrzése, szerves anyagok lebontása, átalakítása értékes bioaktív anyagokká, mint például: szerves savak, antioxidánsok, vitaminok, fitohormonok, enzimek, specifikus antibakteriális anyagok.
A mikro- és makroelemek feltáródásának elősegítése.
Humusztartalom növelése, tápanyag utánpótlás és -körforgás biztosítása.
Káros mikroorganizmusok, rothasztó folyamatok visszaszorítása.
Fotoszintetizációs folyamatok fokozása.
Erőteljesebb csírázóképesség, gyökér- és hajtásképzés elősegítése.
Egyenletes terméskötődés és -érés, kiegyenlített, nagyobb termésmennyiség és hosszabb tárolási idő.
Termesztett növények kórokozókkal szembeni ellenállóságának növelése.
Nem lehet túladagolni, nincsenek mellékhatásai, nem toxikus. Alkalmazását követően nincs betartandó várakozási idő a betakarításig. Folyamatos használat mellett a gyomosodás csökkenthető. Rendszeres használatával az Agro segíti és stabilizálja az adott környezetben élő hasznos mikrobák tevékenységét.

Compost
KOMPOSZTÁLÁS MENETÉT SZABÁLYOZÓ MIKROBIOLÓGIAI KONCENTRÁTUM.
SCD Probiotikus Technológia a komposztálásban. A Compost koncentráltan tartalmaz jótékony hatású, élõ SCD mikroorganizmusokat, amelyek természetes erejének igénybe vételével különféle szerves hulladékokat anaerob módon, a hagyományostól eltérően, annál gyorsabban és hatékonyabban komposztálhatunk.
A Compost hatásai:
Kiváló minőségű, tápanyagokban feldúsult komposzt előállítását teszi lehetővé anaerob módon, a hagyományostól eltérően, forgatás nélkül. A komposzt összetömörítve, levegőmentes környezetben nem melegszik fel, gázképzõdés helyett ez az energia is a komposztban marad és értékes anyagokká átalakul, alapanyagoktól függően mindössze néhány hónap alatt. Általános adagolási útmutató: komposztáláshoz 1-3 liter/köbméter ajánlott, legalább 1:10 hígításban kijuttatva, alaposan összekeverve, tömörítve és sötét fóliával légmentesen letakarva, 1-2 liter/köbméter ajánlott trágyához, hígtrágyához adagolva.

További részletekért: pepino78@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése